Prizorišča
Program
Foto-Video
Informacije
Spremembe, novice
Moj Lent
Pokrovitelji

Predstava



BETKA BIZJAK KOTNIK - SAKSOFON, MILANKA ČREŠNIK - KLAVIR



Prizorie: Sinagoga
as: 03.07.2006 ob 19.00

Sodelujeta:
Betka Bizjak Kotnik – saksofon
Milanka Črešnik – klavir

Betka Bizjak Kotnik, doma iz Dravograda, je leta 1999 z odliko diplomirala na Akademiji za glso v Ljubljani v razredu izr. Prof. Matjaža Drevenška. V času študija je opravila sprejemni izpit na Državnem Regionalnem Konzervatoriju v Lyonu, Francija, v razredu prof. Jean-Denisa Michata. Študij je leta 1998 zaključila z Zlato medaljo in leto kasneje opravila še specializacijo z oceno Premier prix de perfectioonnement. Izpopolnjevala se je pri priznanih profesorjih, kot so: Slauce Delange, Eugene Rousseau, Jean-Yves Fourmeau …
Maja 2005 je pod taktorko G. Pehlivaniana s Simfoničnim orkestrom Akademije z izvedbo Ballade F. Martina, zaključila specialistični študij saksofona na akademiji za glasbo v Ljubljani.
Je dobitnica prvih nagrad na državnih tekmovanjih in finalistka mednarodnih tekmovanj (Luksemburg, Ljubljana, Krško). Kot solistka je nastopila z mnogimi orkestri, nastopala je tudi na samostojnih turnejahpo Madžarski, Izraelu, Avstriji, Franciji in ZDA. Trenutno sodeluje s pianistko Milanko Črešnik in Polono Gantar, orgle.

Milanka Črešnik, iz Slovenj Gradca, je leta 2001 z odliko diplomirala pri prof. Aciju Bertonclju. V času študija se je dodatno izpopolnjevala v tujini in doma, in sicer eno leto pod mentorstvom prof. Vassilya Lobanova na Visoki šoli za glasbo v Kölnu. Udeležila se je mednarodnih poletnih šol za klavir v Avstriji in Mariboru in mednarodnega tečaja komorne igre v Nemčiji.
Leta 1995 je osvojila drugo nagrado na državnem tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije. Sodelujez uglednim in v svetu uveljavljenim skladateljem Janezom Matičičem. Predstavila se je v koncertnem ciklusu Pianissino z deli Matičiča in Debussyja. Kot solistka je marca 2005 pod taktirko Davida de Villiersa nastopila s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in izvedla Koncert za klavir in orkester Janeza Matičiča.
Trenutno je vpisana na podiplomski študij klavirja v Ljubljani v razredu prof. Tatjane Ognjanovič. Je profesorica klavirja v Glasbeni šoli Radlje ob Dravi.


<- Nazaj






Prizorišča | Program | Foto-Video | Informacije | Spremembe, novice | Moj Lent | Pokrovitelji

Agenda d.o.o.