Prizorišča
Program
Foto-Video
Informacije
Spremembe, novice
Moj Lent
Pokrovitelji

Predstava



KLEEMAR



Prizorie: Mladinin oder
as: 30.06.2006 ob 20.00

Glasba: MP3

Sodelujejo:
Matej Končan (Rhodes, sampler, sintetizatorji)
Sašo Benko (kitara)
Jernej Šavel (bas)
David Halb (bobni)

Matej Končan alias KLEEMAR** ni običajen glasbenik. Je oseba, ki je s pomočjo svojega raziskovalnega duha preko zaznavanja subtilnih sporočil v besedilih Aerosmithov in izdelkih firme Atari ustvarila povsem samosvoj pogled na svet ustvarjanja glasbe. Najbolj zgrešeno bi bilo in je (zgolj) trditi, da je Kleemar ustvarjalec IDM ali elektronske glasbe. Ta termina o Kleemarju, kljub temu da je blizu zvokom založbe tipa Warp ali pa Morr Music, ne povesta ničesar!
Opis allrounder je zato veliko primernejši in veliko bolj ustreza njegovemu dojemanju in zajemanju glasbe z vseh vetrov. Njegov inštrument so tipke, bodisi klaviaturske bodisi računalniške ali pa tiste na ritem mašini, ki ga prisilijo, da se opogumi in začne delati lastne komade (l.2000).
Ko se leta 2002 pojavi s svojim demo cedejem v soboškem MIKK-u so nekateri njegovi someščani, izkušeni (so)borci s slovenske alter scene, šokirani.
Tako je tudi njegov talent eden od ključnih razlogov, da se nekaj mesecev kasneje formira kolektiv Prekmurje Noise Conspiracy.
Združba Kleemarja podpira v ustvarjanju in mu hkrati pomaga pri uveljavljanju po Sloveniji. Kleemar pa to vrne z remixi (zdaj že bivših) Manul in s sodelovanjem pri predprodukciji zadnjega albuma Psycho-Path, za katere je posnel tudi klaviature za tri komade z omenjenega albuma. Ko se pojavi kot gost Manul na festivalu Te Mikka? l. 2003, ga le-ti kasneje povabijo, da se pridruži skupini kot klaviaturist, kar je tudi bil vse do razpada skupine.
Glasba, ki je ujeta na Kleemarjevih na posnetkih, zveni natančno, čisto in zelo podrobno razdelano. Krasi ga (posredno pa njo - glasbo) odličen občutek za ritem, uho božajoče melodije, inovativen in enkraten občutek za recikliranje že slišanega v povsem lastno kleemarsko zvočno podobo.
Pa vendar: Kleemar v živo ponuja nekaj povsem drugega! Nekakšno ťMr. HydeŤ različico svojih skladb, t. i. self-remixe v živo. Za razliko od ostalih stanovskih kolegov se Kleemar na odre ne podaja z laptopom, ampak z nekaj synthi, rhodes klaviaturami, kitaro, basom, ritem mašino in bobni.
** KLEEMAR beri kot Klémar ali Klejmar in nikakor ne Klimar.



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj






Prizorišča | Program | Foto-Video | Informacije | Spremembe, novice | Moj Lent | Pokrovitelji

Agenda d.o.o.