Prizorišča
Program
Foto-Video
Informacije
Spremembe, novice
Moj Lent
Pokrovitelji

Predstava



NILDA LUKETIČ - SOPRAN, EMIL BARONIK - BARITON, OLGA PEČENY - KLAVIR



Prizorie: Sinagoga
as: 04.07.2006 ob 19.00

Glasba: MP3

Sodelujejo:
Nilda Luketič – sopran
Emil Baronik – bariton
Olga Pečeny - klavir

Nilda Luketič (sopran) je prvo znanje iz solopetja pridobila pri prof. Milošu Brišniku in prof. Miri Mracsek. Po zaključnem nastopu iz solopetja pri prof. Jolandi Korat na SGBŠ v Mariboru je svoje znanje izpopolnjevala pri prof. Dragici Kovačič in Petyi Ivanovi. Je članica umetniškega ansambla SNG Maribor. Imela je več samostojnih koncertov, dvakrat je nastopala na Festivalu Lent v okviru Salona glasbenih umetnikov in posnela dve samosojni zgoščenki: Panis angelicus in Laudate Dominum.

Emil Baronik (bariton) je študiral solopetje na Srednji glasbeni šoli v Mariboru pri prof. Milošu Brišniku. Kasneje se je izpopolnjeval pri prof. Elizabethi Kreiči iz Dunaja. Od leta 1962 je angažiran v mariborski operi. Za svoje umetniške dosežke je prejel številna priznanja, kot so: nagrada Prešernovega sklada, Glazerjevo listino in nenazadnje naziv ambasadorja Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru. Sodeloval je na številnih koncertih – snemal za televizijo in radio.

Olga Pečeny (klavir) je z odliko končala študij na Glasbeni akademiji Čajkovski v Kijevu. Prva zaposlitev ji je bila prav na tej akademiji na katedri za violino. Zaposlena je v Operi in baletu SNG Maribor kot glavna korepetitorka. Spremlja znane operne soliste na koncertih in mednarodnih tekmovanjih (Natalijo Biorro, Dragico Kovačič, Nicolaia Geddo, Valentina Pivovarova …). Intenzivno se posveča tudi pedagoškemu delu na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru.


Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj






Prizorišča | Program | Foto-Video | Informacije | Spremembe, novice | Moj Lent | Pokrovitelji

Agenda d.o.o.