Prizorišča
Program
Foto-Video
Informacije
Spremembe, novice
Moj Lent
Pokrovitelji

Predstava



VLADO KRESLIN IN MALI BOGOVI, MI2



Prizorie: Večerov oder
as: 01.07.2006 ob 21.30

Glasba: MP3

Nastopajo:
Vlado Kreslin (vokal, kitara)
Miro Tomassini (kitara)
Tomaž Pačnik (klaviature)
Benjamin Pirnat (bas)
Iztok Cergol (violina, saksofon, harmonika)
Gašper Peršl (bobni)

VLADO KRESLIN - pesmi ljubezni, radosti, zabave, stiske, slovesa, …

1970 - V rojstnih Beltincih bobnar in pevec vokalno instrumentalne skupine Apollo
1973 - Špirit group (Murska Sobota)
1975-1978- Horizont (Ljubljana)
Vlado se je leta 1983 priključil skupini Martin Krpan. S številnimi kadrovskimi zamenjavami in precejšnjo priljubljenostjo je skupina obstajala do leta 1991, ko so kmalu po predvozaškem nastopu z Bob Dylanom na stadionu v Ljubljani, prenehali delovati. Vlado je vsa leta vzporedno deloval z različnimi glasbeniki in avtorji (predvsem z Mirom Tomassinijem). Leta 1991 je izšel CD Namesto koga roža cveti. V Kreslinovem rojstnem kraju Beltincih so po mnogih letih znanstva na nekem pikniku z Vladom zaigrali Jože Kociper (roj. 1905) in Janez Kociper (roj. 1910), ki so z Mihaelom Miškom Baranjo in Tonekom Rajnarjem sestavljali kultno ljudsko godčevsko skupino Beltinška banda. In rodil se je CD Spominčice. V spomin na preminulega Miško, je leta 1993 Banda izdala koncertno ploščo Najlepša leta našega življenja (Vlado Kreslin in Beltinška banda).
V času bosanske vojne je Vlado pogosto nastopal po begunskih centrih in s skupino mladih pregnancev, ansamblom VALI, posnel CD bosanskih ljubezenskih sevdalink, izdan samo v humanitarne namene.
Leta 1997 je nastopil na evforičnem mega koncertu skupaj z Lovšinom in Predinom. Kmalu po tem, se je izpeljal serijo koncertov v Avstraliji, Argentini in Urugvaju in se odpravil na prvo Turnejo s Hansom Thessinkom.
V jeseni 1998 izide Muzika, netipični, "experimentalni" CD s sedmimi različnimi etničnimi godbami: glasbo iz Prekmurja, Istre, Gorenjske, Međimurja (Hrvaška), bosanskimi sevdalinkami, cigansko glasbo iz jugovzhodne Evrope in bluesom, z avtentičnimi izvajalci, ki so bili v prejšnjih letih gostje na Vladovih koncertih.
Leta 1999 izda dve knjigi, Besedila pesmi v treh jezikih in Pesmarico, zbirko notnih zapisov in besedil. Naslednje leto je spet leto nastopov. Kreslin se odpravi na turnejo za slovenske zdomce po ZDA, poleti se udeležuje festivalov v Nürnbergu, na Dunaju in Solinu, jeseni pa se še enkrat odpravi v Avstralijo. Leto zaključi z izdajo album Ptič, ki ga mnogi kritiki ocenjujejo kot njegovo najbolj zrelo delo, in zgodovinskih koncertom v Sarajevu, kjer so poleg njega nastopili še Đorđe Balašević, Oliver Dragojević, Kemal Monteno, Duško Gojkovič in Indexi).

MI2:
Tone Kregar - vokal
Jernej Dirnbek – vokal, kitara
Egon Herman - kitara
Robi Novak – bas
Igor Orač - bobni

Zgodovina Mi2 sega v leto 1995, ko je takrat dvočlanska zasedba iz Rogatca prvič opozorila nase s skladbo Črtica. Leto kasneje je sledil istoimenski album in razširitev v petčlansko zasedbo, ki pa je v prihodnjih dveh letih nekajkrat zamenjala sestavo. Do dokončne konsolidacije je prišlo po izidu druge plošče Čudo tehnike, ki je prinesla uspešnico Teta Estera in skupino zasidrala v slovenski medijski prostor. Tretja plošča Album leta je postregla z uspešnicami Pojdi z menoj v toplice, Pa si šla, Oda gudeki in Ljubezen pod topoli, ki so Midvajem odvzele še tiste redke proste vikende in jih kot bend, ki zna poskrbeti za žur in prepričljiv nastop, postavila na glasbene odre širom po Sloveniji. Leto 2002 so fantje posvetili kreiranju in produkciji novega albuma z naslovom Dečki s Sotle, med snemanjem in dokončno obdelavo skladb pa sta pisca besedil Tone Kregar in Jernej Dirnbek našla čas še za izdajo pesniške zbirke “Mi2 pišema poezije, Bori jih pa riše”. Dečki s Sotle so prinesli uspešnice Ko bil sem še mali pizdun, Samo tebe te imam ter balado Odhajaš. Po približno dveh letih pridnega nastopanja, ko ime zasedbe ni umanjkalo na nobenem spodobnem večjem glasbenem dogodku v Sloveniji, so se Mi2 še enkrat odpravili v svoj skriti ustvarjalni kotiček, v gorco na pragu Kozjanskega, ter kmalu zatem še v studio 7 v Ljutomeru – ustvarit in posnet svoj peti avtorski album. Le-ta je pod naslovom Dobrodošli na dvor izšel v začetku aprila 2006 pri založbi AULOS in s povsem novim konceptom prodaje, fiksno prodajno ceno (600 SIT) ter avtorsko in produkcijsko dovršenimi skladbami, kot so Sv. Margareta, Sve ove godine, Zbudi me za 1. maj itd., postavil nov mejnik v slovenski popularni glasbi.


Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj






Prizorišča | Program | Foto-Video | Informacije | Spremembe, novice | Moj Lent | Pokrovitelji

Agenda d.o.o.