Prizorišča
Program
Foto-Video
Informacije
Spremembe, novice
Moj Lent
Pokrovitelji

Predstava



LANGA



Prizorie: CANTANTE CAFÉ
as: 06.07.2006 ob 22.00

Nastopajo:
Mišo Kontrec - vokal, volina
Jože Kontrec - vokal kontrabas
Boštjan Baša - harmonika
Marjan Ornik - kitara
Miran Celec - tolkala
Vasko Atanasovski - alt saksofon


Skupina Langa deluje od leta 1997. Nastala je v romskem naselju Pušča pri Murski Soboti in je po ocenah poznavalcev trenutno najbolj avtentična ciganska akustična glasbena skupina v Sloveniji.
Repertoar skupine obsega cigansko etno in avtorsko glasbo. Avtorska glasba, ki jo ustvarjata brata Jože in Mišo Kontrec, je deloma izvedena tudi v slovenskem jeziku. Pisec vseh besedil je pesnik Feri Lainšček, sicer tudi avtor kultnega romana Namesto koga roža cveti, ki govori prav o življenju prekmurskih Romov.
Skupina Langa je dvakrat uspešno sodelovala na Festivalu narečne popevke, nastopila je na festivalu Druga godba, lani pa je s skupino Šukar navdušila v ljubljanskih Križankah. Skupina je dejavna tudi v tujini, lani je nastopila na festivalu v Comacciu v Italiji, letos pa bil zelo odmeven njen koncert v gledališču v Trstu.
Sredi poletja bo pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenije izšla njihova zgoščenka z naslovom Cigansko dušo imam. Skupina sodeluje tudi pri snemanju filma Traktor, ljubezen in rok 'n' roll, ki ga po romanu Ferija Lainščka pripravlja Branko Djurić Djuro. Film bo predvidoma na ogled jeseni 2006.



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj






Prizorišča | Program | Foto-Video | Informacije | Spremembe, novice | Moj Lent | Pokrovitelji

Agenda d.o.o.