Prizorišča
Program
Foto-Video
Informacije
Spremembe, novice
Moj Lent
Pokrovitelji

Predstava



DUO CROSSPERIMENT


Nikolaj Sajko - violončelo, Matjaž Ferk - kitara


Prizorie: Dvorana Union Maribor
as: 28.06.2006 ob 20.30

Glasba: MP3

Nastopata:
Nikolaj Sajko – violončelo
Matjaž Ferk – jazz kitara


Niko Sajko (violončelo) in Matjaž Ferk (jazz kitara) sta pripravila program, primeren razpoloženju poletnega festivala. Začetni del programa obsega dela klasične glasbe, bodisi za violončelo solo oziroma v zanimivi zvočni kombinaciji violončela in jazz kitare. Drugi del obsega nekaj lastnih skladb ter avtorske aranžmaje, ki se gibljejo v svetu crossover glasbe (kombinacija različnih glasbenih slogov) – zaradi tega tudi takšno ime: crossover eksperiment.
Duo instrumentalistov, ki se vsak zase sicer gibljeta v različnih glasbenih svetovih, skuša skupaj graditi most med klasiko in jazzom, pri čemer pa ohranja in razvija originalno individualno kvaliteto instrumentalne igre in barve obeh instrumentov.


NIKOLAJ SAJKO
Lani je z odliko diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Cirilu Škerjancu. V letošnji sezoni se izpopolnjuje na Univerzi Antona Brucknerja v Linzu in pripravlja magisterij na ljubljanski Akademiji za glasbo. Je dobitnik Klasinčeve diplome in nagrade Antonia Tarsie. Od lanske sezone je član mednarodnega mladinskega orkestra Gustav Mahler, ki deluje pod umetniškim vodstvom Claudia Abbada, letos pa je postal član Svetovnega orkestra glasbene mladine.Na državnih in mednarodnih tekmovanjih mladih glasbenikov v Gorici, Lienzu, Zagrebu in Ljubljani je dosegel pomembne uvrstitve (zlata plaketa, tri 2. nagrade in srebrna plaketa). Pri petnajstih letih je imel prvi samostojni recital s pianistko Olgo Pečeny, nato recital s pianistom Vladimirjem Mlinarićem. Kot solist je igral z orkestrom Mariborske filharmonije, s komornim orkestrom Gaudeamus in z Mariborskim mladinskim godalnim orkestrom. V zadnjem času se posveča komornemu muziciranju v duu z Ivanom Marinovićem, kot član kvinteta Forellius ter v drugih komornih skupinah.

MATJAŽ FERK
Sedaj je študent jazz kitare na Deželnem konservatoriju v Celovcu pri profesorju Thomasu Wallischu. Izpopolnjeval se je na glasbenih delavnicah in seminarjih pri nas in v tujini, ki so jih vodili: Reggie Workman, Jerry Bergonzi, Aaron Goldberg, Bruce Gertz, Klemens Marktl in Ratko Zjaca. Igra in piše glasbo za razne manjše jazz oz. funk zasedbe (duet Tea For Two, Footprints jazz trio), je tudi član Big banda Slovenska Bistrica.


Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj






Prizorišča | Program | Foto-Video | Informacije | Spremembe, novice | Moj Lent | Pokrovitelji

Agenda d.o.o.