Prizorišča
Program
Foto-Video
Informacije
Spremembe, novice
Moj Lent
Pokrovitelji

Predstava



PAR DE VOX (AUT, SLO)



Prizorie: Jazzlent
as: 01.07.2006 ob 22.00

Sodeluje:
Dejan Pečenko (klavir)
Ewald Oberleitner (bas)
Gost: Klaus Wonisch (bobni)


Pianist Dejan Pečenko je eden naših najboljših pianistov na vrhuncu svojih ustvarjalnih moči. Za njim je že preko trideset posnetih zgoščenk – tudi dve solistični z izključno avtorsko glasbo. Od leta 1989 je redni profesor jazzovskega klavirja na Brücknerjevem konzervatoriju v Linzu in na Univerzi za glasbo v Gradcu. V svojem igranju združuje elemente klasičnega jazza, bluesa, klasike in sodobne improvizirane glasbe in jim dodaja osebno noto z modalnim igranjem. Poleg solističnih koncertov in igranja v triu, ki ga pogosto razširi z gostujočimi glasbeniki, je tudi član mnogih drugih uglednih zasedb: Ljubljana Jazz Selection, omenimo še zasedbe vodilnega slovenskega jazzovskega saksofonista Toneta Janšo, trobentača Leeja Harperja, saksofonistko Barbaro Thompson, vibrafonista Boška Petrovića in pihalca Karl Heinza Miklina. Igral je na praktično vseh pomembnih evropskih jazzovskih festivalih in gostoval na mnogih nacionalnih televizijskih hišah.

Basist Ewald Oberleitner je ugleden avstrijski jazzovski glasbenik, poučeval je na Inštitutu za jazz v Gradcu. Na jazzovski sceni je prisoten že od začetka šestdesetih let minulega stoletja, ko je igral v freejazzovski zasedbi pihalca Dietra Glawischnigga ter kasneje igral s pozavnisti Nemcom Albertom Mangelsdorffom, Švedom Eyem Thelinom in Američanom Slideom Hamptonom. V svoje zasedbe ga je pogosto povabil tudi naš mednarodno najbolj uveljavljeni saksofonist Tone Janša.

Bobnar v tokratnem Pečenkovem triu bo gost iz Avstrije Klaus Wonisch, profesor glasbe in Pečenkov dolgoletni glasbeni sodelavec in prijatelj.


Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj






Prizorišča | Program | Foto-Video | Informacije | Spremembe, novice | Moj Lent | Pokrovitelji

Agenda d.o.o.