Prizorišča
Program
Foto-Video
Informacije
Spremembe, novice
Moj Lent
Pokrovitelji

Predstava



LET3 (CRO), SUPERLIZO



Prizorie: Večerov oder
as: 25.06.2006 ob 21.30

LET3:
Damir Martinović - bas
Zoran Prodanović - vokal
Ivan Čarar - elektronika
Dražen Baljak - kitara
Matej Zec - kitara
Branko Kovačić - bobni

Skupina LET3 je bila ustanovljena leta 1986 v Reki. Basist Damir Martinović Mrle je po razpadu skupine Termiti, leta 1982, pričel delati v multimedijalni scenski skupini Strukturne ptice, ki sedaj predstavlja okostje skupine Let3.
Leta 1986 za potrebe svojih nastopov ustanovijo skupino Let2 (Damir Martinović - bas, Berislav Dumenčić - bobni,, Mladen Višič - kitara, Zoran Prodanović Prlja – vokal) in januarja 1986 se člani Strukturnih ptic in Let 2 združijo v Let3.
Prvi posnetki so objavljeni na kompilaciji “Rijeka, Paris, Texas”. Lastni album “Two Dogs Fuckin” izdajo aprila 1987. Leta 1988 pričnejo z nastopi doma in v tujini (Avstrija, Italija, Španija, Francija, Grčija, Madžarski, Alžiriji, Franciji). Do danes so posneli še pet albumov:”El Desperado”1992., ”Peace”1994., ”Živi Kurac”1996., ”Nečuveno”1997., in “Jedina”2000. Leta 1996 so sodelovali v gledališki predstavi “Fedra” in dobili nagrado za najboljšo scensko glasbo (Društvo dramskih umetnikov Hrvaške).
Od začetka kariere Let 3 negujejo duhovit scenski nastop, tako da so se na odru pojavljali oblečeni v žensko spodnje perilo, zaviti v zastave, povaljani v perje, maskirani v groteskne maske…
Po začetnih scenskih nastopih so oboževalci in glasbeni kritiki spoznali, da Let3 niso samo dobri "scenaristi", ampak tudi rock atrakcija z vsemi glasbenimi kvalitetami, tako s kvalitetnimi teksti kot tudi z dramaturško in scensko izdelanim nastopom, ki ga spremlja specifični humor z občutkom za nenavadnost.

SUPERLIZO:
Simon Vadnjal – vokal, ritem kitara
Miha Žličar – kitara
Blaž Žličar – bas kitara
David Rebolj - bobni


Superlizo je kvartet glasbenih individualcev, ki inspiracijo za svoje ustvarjanje najdejo v poljubnih glasbenih zvrsteh. Stabilno rock osnovo nadgrajujejo funk vibracije in vokalna dinamika.

Skupina Superlizo se je dokončno oblikovala leta 1999. Njihovo uigranost in energičnost je moč pripisati dolgoletnemu medsebojnemu sodelovanju. S koncerti imajo že veliko izkušenj, mnogokrat so igrali kot predskupina Siddharte.

Trenutno so sredi ustvarjanja in snemanja prvenca, na katerem bo 14 avtorskih pesmi. Prepričani so, da bo to energičen in svež funk-rock album, ki bo zapolnil tovrstno nišo v slovenski sodobni avtorski rock glasbi.






Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj






Prizorišča | Program | Foto-Video | Informacije | Spremembe, novice | Moj Lent | Pokrovitelji

Agenda d.o.o.