Prizorišča
Program
Foto-Video
Informacije
Spremembe, novice
Moj Lent
Pokrovitelji

Predstava



NEISHA



Prizorie: Jurčkov oder
as: 27.06.2006 ob 20.00

Nastopajo:
Neisha (vokal, klaviature)
Mrsnik Matej (kitara)
Tadej Kampl (bas)
Mitja Kavcic (klaviature)
Ziga Kozar (bobni)

NEISHA je mlada slovenska glasbenica, ki jo odlikuje njena glasbena raznolikost, saj je obenem komponistka, aranžerka, pianistka, vokalistka ter studijska glasbenica.

Rodila se je leta 1982 v Ljubljani. Že kot majhna je pokazala navdušenje ter talent za glasbo. Rada je poslušala pesmi na radiu, ki jih je predvsem rada prepevala in po svoje preigravala na velikem družinskem klavirju. Poleg popularne glasbe 80-ih je najzgodnejše vplive in veselje do glasbenega ustvarjanja dobivala od svoje družine, v kateri so bili vsi glasbeniki, tako oče, kot tudi bratje in sestri. Doma so imeli pravi mini big band. Kasneje se je Neisha izobraževala na Srednji glasbeni šoli in nato na Akademiji za glasbo v Ljubljani, program kompozicija in klavir. Njen širok opus ustvarjanja obsega dela za najrazličnejše zasedbe, od komornih skladb pa vse do big band-a in simfoničnih zasedb. Uspešno deluje tudi na področju filmske in druge scenske glasbe. Bila je Škerjančeva nagrajenka, visoko uvrščena na državnih tekmovanjih iz klavirja in solfeggia, bila je solistka- pianistka s simfoničnim orkestrom SGBŠ, njena dela pa se uspešno izvajajo na mednarodnih odrih.

Poleg klasične glasbe je Neisha že vrsto let nastopala in aktivno sodelovala tudi z bolj komercialno usmerjenimi pop/rock izvajalci, za katere je delala aranžmaje, pela in igrala klaviature kot sodelujoči profesionalni glasbenik tako v studijih kot tudi na velikih odrih. Letošnje leto je predstavila svojo prvo samostojno ploščo, ki je izšla v mesecu septembru pri založbi Nika Records. Posneta je bila večinoma v Studiju Tivoli v Ljubljani, na njej pa je sodelovala vrsta slovenskih najodličnejših glasbenikov.

Neisha se na plošči predstavi kot odlična vokalistka in pianistka, ki s svojimi avtorskimi skladbami prepriča vsakega poslušalca. Pesmi imajo pop/soul značaj, a vseeno vsebujejo močno artistično noto.


Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj






Prizorišča | Program | Foto-Video | Informacije | Spremembe, novice | Moj Lent | Pokrovitelji

Agenda d.o.o.