Prizorišča
Program
Foto-Video
Informacije
Spremembe, novice
Moj Lent
Pokrovitelji

Predstava



GIBONNI (CRO), VLATKO STEFANOVSKI (MKD)



Prizorie: Glavni oder na Dravi
as: 23.06.2006 ob 21.30

GIBONNI

Sodelujejo:
Gibonni - vokal

Gibonni je svojo pevsko kariero začel v sredini 80ih let kot pevec v hard rock bendu »Osmi putnik«. Kmalu je začel s solo kariero in postal uspešen s hiti, ki jih gotovo poznajo vsi.

Gibonni je za album Mirakul, ki ga je prodal v 40000 izvodih, osvojil neverjetnih (osem) Porinov in to v najprestižnejših kategorijah: album leta, najboljši video (»Oprosti«), pesem leta (»Oprosti«), pop album leta, tonska realizacija albuma, produkcija leta, aranžma albuma, najboljše vokalno sodelovanje (s »Putokazi« s pesmijo »Libar«). V kategorijah za pesem leta je zmagala skladba »Činim pravu stvar«, ki je pred kratkim osvojila tudi prestižno rock nagrado »Crni mačak« za rock skladbo leta. To je prvič, da je, sicer ločeni tekmovanji, povezala moč iste skladbe.

Gibonni se je odločil, da bo Porina, ki ga je prejel za album leta, njemu najljubšega, prepolovil in podelil z najmočnejšo hrvaško rock skupino Pips, Chips & Videoclips, ker meni, da tudi njihov album zasluži takšno priznanje, čeprav ni bil niti nominiran. To je publika v dvorani v dvorani odlično sprejela. Prav tako je publiko navdušil s sprejemanjem nagrad – enega Porina je prevzel s svojim violinistom Markom Ramljakom, ki je odigral sklado »Divji cvit« na violini (ob spremljevalnih vokalih cele dvorane), pri prevzemanju naslednjega Porina pa je na oder povabil klapo Cambi, ki so odpeli »Judi, zviri i beštimje«. Gibonni je s sedmim Porinom doživel v dvorani prave ovacije, kar pomeni, da ga spoštujejo tako njegovi kolegi, kot tudi kritiki in novinarji, da o njegovi publiki sploh ne govorimo.

VLATKO STEFANOVSKI

Sodelujejo:
Vlatko Stefanovski (kitara, vokal)
Damir Imeri (klaviature)
Dino Milosavljević (bobni)
Djoko Maksimovski (bas)

Vlatko Stefanovski je rojen 1957 v Prilepu, Makedonija, v družini gledaliških igralcev. Kitaro igra od 11 leta naprej. V mladosti je ustanovil skupino Leb i so, ki je postala ena večjih na bivši jugoslovanski glasbeni sceni. Zasedba je posnela 13 albumov in igrala po vsem svetu. V zadnjih letih je Stefanovski napravil uspešno solo kariero. Prvi solo album Cowboys & Indians je pokazal njegov interes za različne glasbene smeri, od globokih etno korenin, preko ambientalnih atmosfer, pa vse do klasičnega rocka in bluesa.

Druga zgoščenka, Sarajevo, je bila razprodana v rekordnem času, prihodek je Stefanovski v sodelovanju z Unicefom namenil Domu za decu bez roditelja. Tretji CD je bil narejen za makedonski film Gipsy magic, režiserja Stoleta Popova. Na albumu Krushevo se Stefanovski pojavlja v akustično kitarskem duetu s svojim kolegom ameriško-jugoslovanskega porekla, Miroslavom Tadićem.

Leta 1996 sta z njim pričela delati dva talentirana glasbenika iz Skopja, Aleksandar Pop Hristov (bas, kitara) in Mihail Parusev (bobni). Formirali so novo skupino Vlatko Stefanovski Trio, ki je nastopala doma in skoraj po vsem svetu (v Združenih državah, Kanadi, Veliki Britaniji, Nemčiji, Franciji, na Nizozemskem, Hrvaškem, v Grčiji, Bosni in Hercegovini, Jugoslaviji, Bulgariji etc.). V tej zasedbi je Stefanovski posnel peti CD, enostavno naslovljen Vlatko Stefanovski Trio.

Vlatko Stefanovski je v času svoje dolge in bogate kariere pisal skladbe za film, gledališče, balet, TV in sodeloval v mnogih glasbenih in umetniških projektih. Znan je po dovršeni tehniki igranja. Verjetno je tudi to eden vzrokov, zakaj ga glasbeniki iz celega sveta vabijo k sodelovanju.



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj






Prizorišča | Program | Foto-Video | Informacije | Spremembe, novice | Moj Lent | Pokrovitelji

Agenda d.o.o.