Prizorišča
Program
Foto-Video
Informacije
Spremembe, novice
Moj Lent
Pokrovitelji

Predstava



STRANCI



Prizorie: Mladinin oder
as: 24.06.2006 ob 23.59

Glasba: MP3

Sodelujejo:
Matjaž Naglič – kitara
Dare Gozdnikar – bobni
Peter Schmidt – vokal
Tomaž Brumec – bas kitara

Skupina je nastala v maju leta 2002. Sedež skupine, kjer tudi vadijo in ustvarjajo, je v prostorih KS Ljubečna pri Celju. Po nekajmesečnih vajah in obdelavah komadov izpod prstov kitarista, avtorja večine komadov tudi s prejšnje plošče, ki je nastala kot njegov solo projekt s prijatelji pod imenom Stranci z naslovom Život je kocka, pa se je novonastala zasedba odločila nekatere komade iz stare plošče na novo obdelati, torej spremeniti aranžmaje in strukturo določenih komadov in jih ponovno posneti na drugi plošči zasedbe Stranci. S tem so komadi dobili ostrejšo in bolj organsko zvočno podobo. V decembru 2003 so se Stranci odpravili v Studio Ant pri Zadobrovi pri Celju, kjer so s pomočjo tonskega mojstra Itza – Iztoka Mravljeta posneli material za novo ploščo z naslovom Zavrnjeno. Novi CD zasedbe Stranci v mesecu oktobru 2005 ugledal luč sveta.
CD Zavrnjeno je izdan v samozaložbi, v nakladi 500 izvodov, glasbeno pa je po prepričanju Strancev umeščen v garažno ljuto rokčino, teksti v slovenščini in srbohrvaščini pa so obarvani s črnim humorjem.
Na CD-ju se nahaja 12 avtorskih komadov in priredba komada Lepi in prazni legendarnih Pankrtov.
Stranci so glasbeno kilometrino nabirali po raznih slovenskih klubih in prizoriščih, med drugim so nastopili na Zlati čineli v Ljutomeru, na predizboru za Rock Otočec v MCC v Celju, na 4th Bikers Meeting v organizaciji MK Panther`s - največjem motozboru v Sloveniji in na letošnjem Pivu in Cvetju v Laškem.




<- Nazaj






Prizorišča | Program | Foto-Video | Informacije | Spremembe, novice | Moj Lent | Pokrovitelji

Agenda d.o.o.