Prizorišča
Program
Foto-Video
Informacije
Spremembe, novice
Moj Lent
Pokrovitelji

Predstava



ORLEK, LEAF FAT



Prizorie: Večerov oder
as: 29.06.2006 ob 21.30

Glasba: MP3 | MP3

ORLEK:
Vlado Poredoš (vokal, kitara)
Jure Tori (harmonika, klaviature)
Bojan Bergant (kitara)
Matej Fele (kitara)
Mitja Tori (bas kitara)
Sašo Marn (bobni)
Kristijan Adamlje (saksofon)
Ečo Matko (pozavna)
Janez Tori (trobenta)

Skupina Orlek ima svoj domicil v Zagorju ob Savi, v srcu rudarskih revirjev, v osrčju Slovenije. Ime je ansambel povzel po hribu na samem obrobju Zagorja. Njihova glasba je mešanica rock'n'rolla, nekakšen »folk punk polka rock«, pestra instrumentalna zasedba pa jih nevede uvršča v etno folk glasbo, besedila so socialno - humorno obarvana. Vzpostavili so popoln kontakt in navdušili.
Dokaz so uspešni nastopi na festivalih tovrstne glasbe - WOM festivali, Tanz & Folk Fest v Rudolstadtu (Nemčija), Folk Fiesta (Poljska) in drugi koncerti, Druga godba (Slovenija) in drugi festivali po svetu: Musikfest v Bethlehemu (ZDA), Arts Festival Lahore (Pakistan), Folkherbst v mestu Plauen (Nemčija), Fringe festivali po Avstraliji in Novi Zelandiji (Sydney, Adelaide, Wellington...) ter mnogo drugih koncertov na festivalih po Madžarski, Avstriji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji in seveda po Sloveniji. Znani pa so tudi po uspešnih klubskih koncertih, naj omenimo, da so leta 2002 nastopali tudi v klubu CBGB v New Yorku.
Zaradi samosvojega zvoka in besedil je skupina vzbudila zanimanje tako strokovne kritike kot širše javnosti. Album Adijo knapi je bil večkrat nagrajen, in sicer: Zlata ptica - nagrada Liberalne akademije Slovenije, Maršev gojzar za band leta - nagrada študentskega radia Maribor (MARŠ) ter Občinsko priznanje. Prav tako sta bila albuma Adijo knapi in Melodije smoga in premoga nominirana za Zlatega petelina (slovenska različica Grammya). Album Salamurca in skladba Na Kum pa sta Zlatega petelina tudi prejela.
Na albumu TETovirani 3, pa je tudi skladba Perkmandeljc, za katerega so izdelali videospot v 3D animaciji. Videospot žanje velike uspehe na raznoraznih festivalih po vsem svetu.
Najnovejša plošča, z naslovom »ORLEK EXPRESS«, je izšla decembra 2004. Na njej je 10 skladb, od zelo melodičnih in čustvenih balad do orlekovsko veseljaških folk punk polka rock skladb. Prvi hit s te plošče je priredba Mala Zagorjanka, predelana iz pop v folk rock skladbo. Na plošči pa sta tudi dva instrumentala, naslovna Orlek ekpress ter ritmična ska skladba Full house.


LEAF FAT:
Miha Medved (bas)
Miha Kraševec (kitara)
Robert Šercer (vokal)
Jaka Skočir (bobni)
Matej A. Ogrevec (kitara)

Skupina je bila ustanovljena julija 2001. Začeli so kot srednješolski punk-rock band in iskali svoje poti. Po nekaj menjavah članov so februarja 2002 našli dobitno kombinacijo v obliki trenutne zasedbe in v njej prvič nastopili aprila istega leta.

Na začetku so prisegali na punk-rock, kasneje pa so se usmerili proti »screamo« vodam, kar je evidentno na njihovem prvencu Underworld kingdom, ki je žanrsko torej v grobem punk-rock/screamo. Vseeno je Leaf-fat žanrsko težko označiti, saj je glasba kljub vsemu precej raznolika.

Prvič so se širši publiki predstavili z videospotom za »Winter song« konec leta 2004, čemur je sledil izid prvenca »Underworld kingdom« v letu 2005. Mednarodne razsežnosti so bili deležni, ko so maja 2005 med 92 skupinami na evropskem festivalu Newcomer v Gradcu zasedli drugo mesto. To in drugi uspehi so jim zagotovili mesto na odru z mednarodno priznanimi skupinami, kot so Soulfly, Mad Caddies, The Real McKenzies… Toda tudi na drugih področjih so bili opaženi: podjetje Elan je uporabilo njihovo glasbo za svoj promo DVD, podobno načrtujejo v produkcijski ekipi iz Kalifornije DPC Films; album Underworld kingodm je bil na radiu Študent izglasovan med prvih 10 leta 2005; na evropskem punk portalu www.europunk.net pa so bili izglasovani za band meseca marca 2006.

Če potegnemo črto, so Leaf-fat tiste vrste banda, ki vas ne bo pustila ravnodušne. Njihova energija, predanost in samozavest na odru bo prepričala vsakogar, ki jih želi videti in poslušati.



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj






Prizorišča | Program | Foto-Video | Informacije | Spremembe, novice | Moj Lent | Pokrovitelji

Agenda d.o.o.