Prizorišča
Program
Foto-Video
Informacije
Spremembe, novice
Moj Lent
Pokrovitelji

Predstava



ENA, ENA, TRI


Lutke Zajec, Ljubljana


Prizorie: Oder Rotovž - otroški lent
as: 01.07.2006 ob 18.00

Režija: Jože Zajec
Likovna zasnova: Danijel Demšar
Dramaturgija: Jasna Merc
Glasba: Nino De Gleria, Aleš Rendla
Lektor: Svetlana Makarovič
Izdelava lutk: Iztok Hrga, Mitja Ritmanič, Jože Zajec s sodelavci
Izvedba: Gledališče Lutke Zajec
Idejna zasnova projekta: Ministrstvo za notranje zadeve - nosilec projekta Katja BAŠIČ


Lutkovna igrica ENA ENA TRI, ki jo je napisala Svetlana Makarovič, nosi v prvi vrsti naslednje sporočilo: v nevarnosti naj otrok pokliče to in to telefonsko številko. Čeprav to ostaja njen osnovni cilj, predstava sama vendarle presega okvire didaktičnosti in otrokom ponuja tudi igriv svet lutk.

Gre za niz prizorov, zaokroženih celot, ki pričarajo nekaj najbolj tipičnih nevarnih situacij, v katerih se lahko znajde otrok. Nevarnosti, ki prežijo nanje, so skrite v dogodivščine lutk.

Prizori, ki so povsem samostojne "zgodbe", ponujajo preprosto strukturo: ljubka živalca, ki seveda takoj vzbudi simpatije, predvsem pa se v njej otroci prepoznajo in se z njo identificirajo, naleti na veliko in nevarno žival. Proti tej sili je nemočna, zato ji nemudoma ponudimo rešitev: v stiski naj takoj pokliče telefonsko številko 113. Seveda se potem na odru pojavi medved-policaj in razreši situacijo.

Lutkovna igrica kot taka je gotovo kar najbolj primeren način, da najmlajšim pove nekaj o nevarnostih, ki prežijo nanje - ne da bi jih pri tem prestrašili. Obenem ponuja možnost, da skozi pogovor o lutkovni igrici na neprisiljen način sami najdejo vzporednice z resničnim življenjem.
Če nevarnost poznaš, je več verjetnosti, da se ji izogneš.


Prireditev vam poklanja:


POLICIJSKA UPRAVA MARIBOR
<- Nazaj






Prizorišča | Program | Foto-Video | Informacije | Spremembe, novice | Moj Lent | Pokrovitelji

Agenda d.o.o.