Prizorišča
Program
Foto-Video
Informacije
Spremembe, novice
Moj Lent
Pokrovitelji

Predstava



PSIHOMODO POP (CRO), ŽURDOV



Prizorie: Večerov oder
as: 24.06.2006 ob 21.30

PSIHOMODO POP

Sodelujejo:
Davor Gobac (vokal)
Tigran Kalebota (bobni)
Neven Kepeski (kitara)
Smiljan Paradis (bas)
Branko Banjeglav (saksofon)

Zagrebška rock skupina Psihomodo pop že petnajst let svoj glasbeni izraz gradi na čvrstih rock temeljih, čeprav nastop skupine na čelu s pevcem Davorjem Gopcem ruši in menja ustaljena pravila rock-predstave. Kontraverzni teksti in provokativni koncertni sugestivnega in močnega rock'n'rolla so naleteli na ugoden odziv publike.
Zaradi brezkompromisnosti svojega glasbenega in scenskega izraza so dolgo časa imeli status demo skupine in z vztrajnim delom so nekdanji "glasbeni marginalci" danes atrakcija hrvaškega rock'n'rolla.
Prvi album, "Godina zmaja" (1988.), Psihomodo pop lansira med vodilne skupine domače rock scene. Hit Ja volim samo sebe (v angleški verziji I'm In Love With Gobac) pa je v mnogih glasbenih anketah razglašen za pesem leta. Istega leta z nastopom na Grote prijs of Netherland (Velika nagrada Nizozemske), kjer so v konkurenci 600 rock-skupin izbrani med šest najboljših, Psihomodo pop stopi iz anonimnosti in potrdi svojo glasbeno kreativnnost.
Marcel Vanthil, popularni voditelj MTV, prvi prične promovirati njihove video spote in uspešna sodelava z MTV traja še danes. Po nastopih v nizozemskih klubih, Psihomodo pop 1989 izda album "Live in Amsterdam", posnet v živo. Naslednje leto pa odide skupina grupa na trimesečno turnejo po tedanji Sovjetski zvezi, kjer ima neverjetnih 60 razprodanih koncertov.
1990 izdajo tretji album, "Sexy magazin" in video kaseto z naslovom "Briliant video pop". Tega leta Psihomodo popa nastopi na koncertih v Zagrebu in Ljubljani s svetovno poznano rock-atrakcijo, skupino Ramones.
Med vojno na Hrvaškem, v Zagrebu, posnamejo maxi-singl s pesmijo "Hrvatska mora pobijediti" (angleška verzija video spota je predvajana MTV pod naslovom "Croatia & Freedom").
1991 sledi album za otroke z naslovom "Tko je ubio Mickey Mousea".
Konec 1993. izide novi projekt pod nazivom "Srebrne svinje" in video spot udarne pesmi Starfucker, v režiji Radislava Jovanova Gonze. Na filmskem festivalu v Zagrebu 1994 spot prejme prestižno nagrado Oktavijan.
1995 izide retrospektivni album "Unpljugd", posnet v akustični verziji. 1997 Psihomodo Pop izda multimedijski CD.

ŽURDOV

Sodelujejo:
MARKO TUHTAR – vokal
KLEMEN PODGORŠEK – bobni
DAVID ZUPANC – bas, vokal
JERNEJ PODGORŠEK – kitara
SIMON SPREITZER – kitara, vokal
PETER ŠMID – klaviature, vokal, tolkala

Ime skupine predstavlja kraj iz katerega prihajajo fantje, vendar obrnjen na glavo (ime naselja Vodruž). Na bližnjem hribu so v obratovanje dobili staro hišo, ki jim jo je odstopila »rock'n'roll stara mama«. Hiša se je preimenovala v »plac«, ki so ga fantje, preden so se vselili, morali prenoviti in usposobiti. Tam sedaj potekajo vaje, se rojevajo nove ideje in zamisli ter odvijajo neponovljivi žuri.

Žurdov glasba je produkt vseh članov benda, vendar so pisanje besedil prepustili pevcu Marku. Je peklensko razburjena, zvok je močan, pulz drugačen. Postaja vse bolj čista, trda, zanimiva in profesionalna. Drži se je vonj zadimljenih kitar, činel, tipk, vsi vremenski pojavi in cel kup najrazličnejših vonjav in malenkosti…

«Našli smo se visoko pod nebom, v nepopisno lepem elementu februarja 1999 in odprli vrata naši glasbi. Pognali smo rock mašinerijo in ničesar več ni bilo, kar ne bi bilo spoznano za užitek! Prah se je polegel in prišel je pravi, čisto strgan trenutek…«

Snemanje prvenca, ki so ga fantje zbirali, delali in ustvarjali dobra tri leta, je nastajalo v zavetju znamenitega studia Činč leta 2005, kjer je pod taktirko Boruta Činča nastalo 13 odličnih glasbenih izdelkov.


Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj






Prizorišča | Program | Foto-Video | Informacije | Spremembe, novice | Moj Lent | Pokrovitelji

Agenda d.o.o.