Prizorišča
Program
Foto-Video
Informacije
Spremembe, novice
Moj Lent
Pokrovitelji

Predstava



KAKOR NAPRAVI STARI JE ZMERAJ PRAV


Gledališče za otroke in mlade Ljubljana


Prizorie: Oder Rotovž - otroški lent
as: 26.06.2006 ob 18.00

Avtor: H. Ch. Andersen/Bogomir Veras
režija: Bogomir Veras
igrajo: Alenka Tetičkovič, Maja Martina Merljak, Jan Bučar
produkcija: Gledališče za otroke in mlade Ljubljana

Predstava »Kakor napravi stari je zmeraj prav« je nastala po motivih danskega pravljičarja Hansa Christiana Andersena. Gre za hudomušno predstavo o globoki ljubezni in brezmejni naivnosti, ki jo je režiral Bogomir Veras.
Igralsko-glasbeni šov za mlajše gledalce, v katerem ima glavno moško besedo nespameten kmet, ki je hkrati tudi nespreten trgovec, prikazuje neprofitno vendar posrečeno verigo menjav blaga, živine in perjadi vedno nižjih vrednosti. Večkrat smo
že slišali, da ima neumen kmet debel krompir, niso pa nas še prepričali v obtolčena jabolka, vredna kupa zlata. Tokrat se je pred nami razgrnila vsa modrost enostavno poštenega podeželskega duha; kolikor manj pameti, toliko več bogastva pa še sreče, zdravja in ljubezni, čez katero se nikoli ne razpotegne ena sama senca dvoma. Saj vemo, v resničnem svetu bi bili kmetova topoglavost in neumna hvalisavost kratke sape, za kazen in poduk pa bi mu pravična usoda naložila še dosmrtni bankrot. V gledališču pa otroci vedno lahko računajo na pravljičen razplet. Če imamo že slabo zastavljen začetek in nadaljevanje z nerazumljivo napačnimi odločitvami, bizarnost katerih so tokrat podkrepili zaprašeno glasbo domačih in tujih napevov preteklih desetletij, ter z dosledno zategnjenim oponašanjem zdrgnjenih starih plošč, se vsaj na koncu lahko oddahnemo. Predstava, v kateri so namenoma zanemarili scenografijo in vse stavili na igralce Jana Bučarja, Alenko Tetičkovič in Majo Martino Merljak, ki se pojavljajo v več vzporednih in zaporednih vlogah, je zastavljena dokaj preprosto, dogodek sledi dogodku, dokler nas na koncu ne preseneti nenadejan preobrat, ki običajnim, nenevarnim praznoglavcem obljublja lahko življenje, miren spanec, dobre letine in večno zlato dobo.


Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj






Prizorišča | Program | Foto-Video | Informacije | Spremembe, novice | Moj Lent | Pokrovitelji

Agenda d.o.o.