Prizorišča
Program
Foto-Video
Informacije
Spremembe, novice
Moj Lent
Pokrovitelji

Predstava



CCF BAND AND DRUMS (GBR)


Kadetski trobilni orkester z bobnarji


Prizorie: Ostala prizorišča (LENT PROMENADA)
as: 07.07.2006 ob 19.00

CCF BAND AND DRUMS – Kadetski trobilni orkester z bobnarsko enoto iz mesta Sedbergh v Veliki Britaniji je bil ustanovljen oktobra 1990, ko je Alan Lewis postal vodja trobilnega oddelka Srednje šole Sedbergh.
Orkester je prvič javno nastopil pred britansko kraljico ob njenem obisku v šoli maja 1991. Od takrat je orkester nastopil ob številnih odličnih priložnostih, kot na primer na mednarodnem festivalu v Nici, kjer je njegov koncert prek televizijskega prenosa spremljalo preko 200 milijonov gledalcev. Orkester je v teh letih z velikim uspehom gostoval po številnih evropskih državah – Belgiji, Nemčiji, Luksemburgu, Franciji, Avstriji ... Na dvotedenski turneji po Bahamih so posneli tudi svojo zadnjo zgoščenko »Bandhama!«
Zasedba orkestra se neprestano spreminja, saj dijaki vsako leto odhajajo, da nadaljujejo šolanje na univerzah, orkestru pa se pridružijo novi člani. Zasedba orkestra tako niha med 40 – 50 dijaki in dijakinjami, zato je potrebno trdo delo vseh in vsakega člana posebej, da se kvalitetni nivo orkestra vzdržuje.
Vse od nastanka si je orkester s svojim ustvarjanjem prislužil zavidljiv ugled doma in v tujini. Razen dveh drugih mest, je orkester zmagal na vseh tekmovanjih, ki se jih je udeležil.
Obisk Kadetskega trobilnega orkestra v Sloveniji poteka v okviru partnerstva mest Sedbergh in Zreče, ki sta se leta 2004 pobratila v projektu angleške televizije BBC »Mesto, ki išče dvojčka«.

Alan Lewis je vodja trobilnega oddleka in dirigent Kadetskega trobilnega orkestra na Srednji šoli Sedbergh, Velika Britanija.
Diplomo akademskega glasbenika je pridobil s študijem na Trinity College v Londonu, na univerzi v Lancasterju pa je z disertacijo o tehniki dirigiranja diplomiral še na teoretskem oddelku.
Med vojaškim služenjem je kot prvi trobentač služboval v različnih vojaških orkestrih, nato pa deloval kot učitelj trobente na različnih šolah po Veliki Britaniji.
Je član britanske nacionalne zveze dirigentov trobilnih orkestrov, predsednik trobilne zveze Cumbrije in glasbeni svetovalec za severno Anglijo in Severno Irsko. Za svoje delo s švedskim vojaškim orkestrom je dobil štiri medalje. Je tudi avtor priročnika »The Brass Bandmaster« in številnih priredb ter avtorskih skladb za različne orkestrealne zasedbe.


Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj






Prizorišča | Program | Foto-Video | Informacije | Spremembe, novice | Moj Lent | Pokrovitelji

Agenda d.o.o.