Prizorišča
Program
Foto-Video
Informacije
Spremembe, novice
Moj Lent
Pokrovitelji

Predstava



JADRANKA JURAS & BAND (SCG, USA, SLO)



Prizorie: CANTANTE CAFÉ
as: 26.06.2006 ob 22.00

Nastopajo:
Jadranka Juras (vokal)
Milan Stanisavljevič (klavir)
Aleksander Cvetković (bobni)
Steve Wood (kontrabas)

Od leta 2002 je redna študentka graške univerze za jazz petje JAZZINSTITUT KUNSTUNIVERSITAT GRAZ , kjer jo poučuje izjemna profesorica Laurie Antonioli, drugače priznana profesorica v Ameriki, ( vodi razne seminarje na Berkley-u, v Kaliforniji, sodelovala je in še sodeluje z zelo priznanimi jazz glasbeniki kot so Bobby McFerrin, Joe Henderson, Mark Murphy, Ed Thigpen, Fritz Pauer …).

Štiri leta je delovala kot pevka v skupini Planet Groove. V letu 2001/2002 je vodila glasbeno oddajo na RTV- ju VIDEOSPOTNICE.

S skupino Šukar je nastopila kot njihova gostja na zadnji zgoščenki » Prvo iv« in bila časten gost poleg Ota Pesnerja in Bajage na njihovi deseti obletnici v Cankarjevem domu.

Leta 2001 je nastopila na otvoritvi 49. poletnega festivala v projektu Roka Goloba z naslovom » Funk, latin, jazz film music in town« in zmagala na festivalu »ŠANSON«, v organizaciji Caffe teatra in Radia Slovenije.

Leta 2002 je zmagala po mnenju strokovne komisije na SLOVENSKI POPEVKI in osvojila 4. mesto na mednarodnem glasbenem tekmovanju Mediteran festivala v Turčiji in bila po mnenju Andreja Karolija že drugič proglašena za pevko leta.


V letu 2004 je nastopila med drugim na festivalu »ŠANSON«, na državnem protokolu razglasitve častnega meščana mesta Ljubljane, skupaj z zborom Nade Žgur odpela na koncertu svetovno priznanega glasbenika Bobby McFerrina v Križankah in bila gostja v oddaji Maria Galuniča »Spet doma«. 5. septembra je nastopila v tekmovalnem delu SLOVENSKE POPEVKE 2004. Leta 2005 pa na EMI s skladbo Anima.

Letos je izšel njen album z naslovom ANIMA, ki je od prvega dne izida pa do danes na lestvici TOP 30 najbolje prodajanih CD-jev v Sloveniji, pesem »Ko bi le vedel« pa je bila tudi ena izmed redkih slovenskih pesmi, ki je bila visoko pozicionirana tudi na lestvici MTV Adria 17.





Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj






Prizorišča | Program | Foto-Video | Informacije | Spremembe, novice | Moj Lent | Pokrovitelji

Agenda d.o.o.