Prizorišča
Program
Foto-Video
Informacije
Spremembe, novice
Moj Lent
Pokrovitelji

Predstava



ŽENSKI PEVSKI ZBOR LIPA Z GOSTI



Prizorie: Dvorana Union Maribor
as: 27.06.2006 ob 20.30

Sodelujejo:
zbor
Milanka Črešnik, klavir
Mitja Vavče, kitara
Dejan Muš, bas kitara
Blaž Satler, tolkala

Ženski pevski zbor »Lipa« deluje že peto leto, zadnja tri leta intenzivneje. Število pevk je vedno nihalo, trenutno in vedno bolj standardno število pevk, pa je 22. Ime »Lipa« zveni mladostno in mogočno, poleg tega pa ima velik pomen tudi v zgodovini Slovenije.
Poslanstvo zbora je širjenje slovenske zborovske glasbe za ženske glasove: ljudske, koroške narodne, pa tudi sodobne in umetne pesmi, zimzelene uspešnice tako slovenske kot tudi tuje estrade, filmske glasbe in še kaj bi se našlo.
Sicer redno sodelujejo na raznih prireditvah, ob slovesnostih in na koncertih, ki se odvijajo tako na Koroškem kot tudi izven kraja in naših meja.
V sezoni 2005/2006 si štejejo v veliko čast in veselje, da je pevke po odhodu prvega umetniškega vodje zbora, Janeza CIGLERJA, pod svoje okrilje vzel Gregor KOVAČIČ, akademski glasbenik, ki je dal zboru novo vizijo, nov način delovanja in predvsem širše možnosti za popestritev zborovskega repertoarja.

Gregor KOVAČIČ
je študij klarineta začel pri očetu in ga zaključil v razredu prof. Alojza Zupana na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Izpopolnjeval se je pri prof. Kalmenu Oppermanu v New Yorku in na povabilo L´Academie musicale de Villecroze sodeloval s Paul Meyerjem in Michel Portalom. Vrsto let je bil član orkestra Mariborske filharmonije in Opere SNG Maribor, sedaj pa deluje kot pedagog na glasbeni šoli Ravne na Koroškem. S triom Mefisto (zdaj Clavimerata) je prejel študentsko Prešernovo nagrado in posnel dve zgoščenki. Kot solist, član številnih evropskih mladinskih orkestrov in komornih ansamblov je nastopal po Sloveniji, Evropi, Bližnjem vzhodu, Severni Afriki in Severni Ameriki.
Veliko časa posveča tudi dirigiranju. Je dirigent Pihalnega orkestra glasbene šole Ravne na Koroškem, asistent dirigenta Pihalnega orkestra Železarjev Ravne in od oktobra 2005 vodi ŽPZ ˝Lipa˝.


Program
SLOVENSKA NARODNA prir.J.Jež: IGRAJ KOLCE
SLOVENSKA NARODNA prir.J.Leskovar: KAKO BOM LJUBILA
SLOVENSKA NARODNA prir.C.Pregelj: DA BI JAZ ZNALA
SLOVENSKA NARODNA prir.J.Jež: ŠMENTANA MUHA
M.A. CHARPENTIER prir.G.Kovačič: PRELUDE
Harald ARLEN prir. R.Robinson: OVER THE RAINBOW
Johannn PINTER prir.G.Kovačič: IZ FILMA ˝NUNE POJEJO˝
- HAIL HOLY QUEEN
- I WILL FOLLOW HIM
Mojmir SEPE prir.G.Kovačič : POLETNA NOČ
Tadej HRUŠOVAR prir.G.Kovačič: DAN LJUBEZNI
Jože PRIVŠEK prir.G.Kovačič: MINI MAKSI
Jure ROBEŽNIK prir.G.Kovačič: TI SI MOJA LJUBEZEN




Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj






Prizorišča | Program | Foto-Video | Informacije | Spremembe, novice | Moj Lent | Pokrovitelji

Agenda d.o.o.