Prizorišča
Program
Foto-Video
Informacije
Spremembe, novice
Moj Lent
Pokrovitelji

Predstava



JAKA STADLER - VIOLONČELO, SIMON KREČIČ - KLAVIR - KONCERT ODPADE



Prizorie: Dvorana Union Maribor
as: 25.06.2006 ob 20.30

Sodelujeta:
Jaka Stadler – violončelo
Simon Krečič – klavir

Jaka Stadler (1983)
Svojo uspešnost je vseskozi dokazoval na slovenskih in mednarodnih tekmovanjih, kjer je prejemal najviška priznanja, med drugim dvakrat prvo mesto na tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije (tudi najvišje število točk), prvo mesto v Gorici (Italija), prvi mesti na tekmovanjih Citta di Stresa (Italija) in Antonio Janigro (Zagreb).
Kot solist je prvič nastopil pri dvanajstih letih s Slovensko filharmonijo, s hrvaškim Zagrebškim komornim orkestrom.
Zaradi hitrega napredovanja je kot izredno nadarjen pri petnajstih letih začel s študijem na Univerzi v Ljubljani, kjer je že pri osemnajstih diplomiral pri prof. Cirilu Škerjancu.
Trenutno je na podiplomskem izpopolnjevanju pri prof. Wen Sinn Yangu v Münchnu. Letos pa je dobitnik nagrade fondacije evropskega kulturnega sklada.

Simon Krečič (1979)
Leta 2002 je zaključil študij klavirja na ljubljanski Akademiji za glasbo kot zadnji diplomant prof. Acija Bertonclja. Julija 2005 je uspešno zaključil podiplomski študij klavirja na visoki umetniški šoli v Bernu v razredu prof. Aleksandra Madžarja. V času študija je prejel več nagrad in priznanj s slovenskih tekmovanj. Nastopal je z orkestrom Slovenske Filharmonije in s simfoniki RTV Slovenija.


Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj






Prizorišča | Program | Foto-Video | Informacije | Spremembe, novice | Moj Lent | Pokrovitelji

Agenda d.o.o.