Prizorišča
Program
Foto-Video
Informacije
Spremembe, novice
Moj Lent
Pokrovitelji

Predstava



SVET JE KAKOR RINGARAJA (AUT)


Glasbeno gledališče Gabriel, SPD Zarja


Prizorie: Oder Rotovž - otroški lent
as: 04.07.2006 ob 18.00

Za izvedbo otroškega kabareta, ne ravno pogoste odrske zvrsti, smo pridobili slovensko pesnico Anjo Štefan, Levstikovo nagrajenko z njenimi izredno tekočimi in živahnimi verzi; komponista Gabriela Lipuša, aranžerja Karena Asatriana, koreografa in režiserja Sebastjana Stariča, lektorko Metko Damjan, dramaturga Blaža Lukana ter mlade igralce in igralke Lukasa in Marijo Klaura (devetletna), Irino Lopinski (dvajsetletna), Erharda Oschina (triintridesetleten), Filipa (desetleten), Nadjo (trinajstletna) in Timejo Ošina (štirinajstletna), Romaria Oraže (desetleten), Andija (desetleten) in Darjo Smrtnik (dvanajstletna), vsi iz okolice Železne Kaple na Koroškem, ki so prispevali vsak svoje na pevskem, upodabljajočem in plesnem področju. Kot producenta in prireditelja sta nastopila skupno Glasbeno gledališče Gabriel in Prosvetno društvo Zarja iz Železne Kaple.
Glasba se giba med popom in jazzom. Iz finančnih in organizatorskih vzrokov smo se odločili za delno playback varianto: za glasbo s traku in live petje nastopajočih.
Poglavitna značilnost te predstave je igrivost pri interpretaciji pesmi in pri povezujočem dogajanju na odru. Predstava izkorišča otroško občutljivost in tankočutnost, ko gre za dojemanje narave in naravnih pojavov, živali in rastlin, pa tudi starostnih vrstnikov in odraslih. Pri tem nikoli ni solzava, čustveno razcejena in pedagoško poučevalna, temveč vedno poetična in humorna, jezikovno in fizično razgibana, bistroumna in nalezljiva.

SPORED
1. TIKI TIKI TINKA / TIKI TIKI TINKA
2. NEVIHTA / GEWITTER
3. ZEBE, ZEBE, ZEBE / MICH FRIERT
4. SNEŽINKE / SCHNEEFLOCKEN
5. ZVONČKI / SCHNEEGLÖCKCHEN
6. ČMRL / HUMMEL
7. ČOLNIČKI / KÄHNCHEN
8. POTEPUH / VAGABUND
9. V ŽEPU IMAM SREBRN LEŠNIK / SILBERNE HASELNUSS IM SACK
10. VOLK OBUJE NOVE ČEVLJE / WOLF ZIEHT NEUE SCHUHE AN
11. KROF / KRAPFEN
12. TREBUŠČEK / BÄUCHLEIN
13. SVET JE KAKOR RINGARAJA / DIE WELT EIN RINGELSPIEL
14. POLŽ JE OZNANIL / SCHNECKE HAT VERKÜNDET


Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj






Prizorišča | Program | Foto-Video | Informacije | Spremembe, novice | Moj Lent | Pokrovitelji

Agenda d.o.o.